FÖRENINGEN SPIRAN

Konstförening i Göteborg sedan 1927

Den 31 oktober 1927 samlades på Göteborgs Idun ett antal intresserade damer med norskfödda målarinnan Signe Hvistendahl Eriksson i spetsen, för att diskutera möjligheten att bilda en konstförening.

Med aktivt stöd av Göteborgs Konstmuseum och inte minst av dess dåvarande chef professor Axel Romdahl föddes konstföreningen Spiran. Från Signe Hvistendahls norsk-språkiga synpunkt var föreningen just en 'spira' som med god vård skulle växa upp till en livskraftig planta.

Vilket man nu, 90 år senare, kan konstatera att den gjort. Föreningen Spiran är i högsta grad en livskraftig förening där intresset för konsten i alla dess former och viljan att stödja unga konstnärer är gemensamt för Spirans alla medlemmar.

Vill du komma i kontakt med oss så kan du skicka ett e-mail till foreningenspiran@gmail.com eller ringa till någon i styrelsen. Våra namn och telefonnummer hittar du under fliken Styrelsen.